Tuesday, April 21, 2009

i hate BUKIT!!





lawak ade gak..
aku tatau apa perasaan ku now..

meh nak kisahkan sket
( dah ngantuk nieyh )

pagi tadi setelah dikejutkan anak2 ku aku prepare untuk g berjuang..
( thanks anak2 ku )

sedey aw arkkk??
aiyyakkk..

b4 g kelas aku p ofis mama..
p sekolah memndu jaya tuah..tunggu punya tunggu baru nak bawak aku g Kluang safety driving school..
sampai sana jek aku kne la blajaq kereta dlu..
dengan pak seman ( kot la nama die )
tak penah blajaq dengan die..slalu duk blajaq dengan pengetua sekolah aku takpun anak2 die jek..
citt, banyak lagi aku tatau upanya masa test jalan raya.. seb bek la die gtau..
tu la sapa soh malas g kelas..
masa berlatih bukit, parking n undur2 aku smooth jek cam bese la..
aku nak jek ajak p jalan raya skali lagi sbb aku mmg takot gler nak test jalan raya ptg tu nnt..
tapi sbb ramai peminat en seman, terpaksa la aku blah..

aku p blaja mtor lak..3rd time aku masuk litar L tuh..
1st masa pra L dlu die soh aku terus masuk litar L sbb die malas nak ajar
2nd time lak mase QTI
aku mmg tak penah g kelas motor..cuak gak la weyhh...

aku mmg tak ingat nak buat apa2..
pastu aku tanya la cikgu yg duk jaga kat situ..
ada ka patot die sound..aku mmg lost la tatau pape..
mood aku sejak2 ni dah la takat paras bahu jek..
tatau pasaipa aku p naek mtor balik sambil ( erk malu nak habaq kat sini ) lala..
aku dah takley nak fokuss..
1st time aku jatuh titi masa tuh.. n hope tu la last time~
aku buat dan buat dan buat..sampai la pale aku pusing tahap gaban dengan tgh panas n pakai topi yg nak pecahkan pale aku tuh..

pastu aku tatau nak p mana sementara tunggu pukul 12 untuk daftar memandu..
yg amik lesen kete n mtor serentak juz 9 orang jek..
tetibe ade akak ni soh aku beratur depan..sbb merasakan penantian satu penyiksaan aku terima pelaaan die..
im lucky number 001..oyeahh~



masalah menjelma plak ble die mintak
" kne bayaran rm100"
gulp aku terdiam, mana aku bawak duit banyak tu oiii..
pasaipa tak diberitahu awal2 kne bayar..
aku duk p cari cikgu sekolah mandu aku sorang pun takde..
pastu seb bek ade abg ni tahu number cikgu aku n callkan..
pastu cikgu cakap die akan settlekan..fuhhh~ selamat..
kalo tak tak amik la test aku aritu..

pukl 12 daftar die soh tunggu sampai pukul 1.30 baru mula katanya..
tapi dah susun kitorang dalam line..
dah dekat pukul 1.30 tuh die kata puukul 2 plak..
ayyak~ penantian satu penyisaan meh~
dan lagi aku duk tdoq kat sana..
AREEFAH N TDO MANA2 PON BOLEY>>HARAP MAKLUM..

aku patotnya lucky number 1 tapi mane g tah jpj tuh merayap..
orang yg b4 aku dah baper orang siap dah..aiyyak..
pastu die soh aku p buat kat bukit dlu..

ha..tang nni la sensitip..aku frust nak matiiiii~
tak sangka aku fail part tuh..
sedey dowh..karena i hate bukit itu, aku melayang wang..
tatau nape aku frust gler..
sbbb...ade la sbb nya..
tak nak banyak cerita dah pasal ni..


see~ sedey kannnn..


then aku meneruskan perjuangan dengan jalan raya lak..
aku mmg tak de mud nak buat dahh..buat cam terpaksa la..
dekat jek then die soh aku U-turn balik..
dah la tak reti nak u turn kat selekoh tuh..
" cit mesti dah fail aku ni, sbb tu die soh u turn"
aku buat dengan takde mud..aku follow jekla malas banyak tanya..
masa nak out dari kereta aku nak je cakap kat die
" c u  again" ( sbb aku ingat aku kne repeat )
aku malas nk tgk result then terus g daftar balik..
tetiba aku ternampak 'LULUS'
alhamdulillah~
malas nak banyak pk dah..





panas seyh menanti~
sampai turn aku, mmg gigiel..
aku terlalu malas blaja jadi lah kurang ajar...
tapi aku puas ati dengan ape yg aku perform
walopun aku rasa aku syok sendiri..
alhamdulillah lulus..

so now, i need to renew my L lesen coz it due date is today 22april..
ma repeat test next week..doakan ye!
( seteruk2 result spm aku pun tak penah amik repeat paper dlu..ni lesen kne amik lakk..aiyyak )
btw, aku reda walopun perit

rm130 melayang dengan free + rm35 to extend lesen..
kira2 kan la bape sen aku buang dengan free akibat bukit yg aku benci~

NurAreefah : sangat moody malam ni..aiyyak maaf kawan2 kalo ade terasa dengan diri daku ini..gantok dah nie..nite2!~ meh tdow~~

Related Post



13 comments:

  1. ak komen yg first!!
    yeah!
    ak pon tak suke buat bukit tapi ak pass..
    xde repeat..
    ak mmg tawakal je la.
    kalo kne repeat. dpt ceramah free ayh ak kang..
    hehehe
    ak pon pnt gak mnuggu nieyh.. ak wat jln rye dl..
    tak sangke ak pass tuk bukit sbb kalo time QTI, ak wat kali ke 2 bru pass... lalalala

    gud lux!

    ReplyDelete
  2. oyeke..huhu..
    aku lain plak..
    masa QTI aku masa jalan aku mmg kucar kacir gler..
    masa bukit oke jek..
    bila btol2 terbalik lak..itu la idup ini penuh dengan kejutan..

    ReplyDelete
  3. hac cheeeewwwwwwww!!!!!!
    aku terime congrats..adekah itu satu sindiran?? aku masih tertanye2..
    hahaha..nway congrats gak tuk ko...
    huar3

    ReplyDelete
  4. hahhaha..
    kejam ko keiryy!!~
    takper2..
    taniah untuk ko dan aku..
    aku sangat sayang bukit,
    dan aku tahu ko sangat sayang segi tiga~~

    ReplyDelete
  5. haha. mana2 pun buley tdo?

    dasyat dasyat.

    ReplyDelete
  6. wakakaka..
    aku mmg dasat..tingkiu~

    ReplyDelete
  7. yep..arefah tdo mne2 pOwn leh..
    xsmpai 5minit..haha~
    sabOr eh repah!!
    repet2 leh tambah ajar..huhu~

    ReplyDelete
  8. bley tambah ajar boley kureng duit!! wakaka~
    aku mmg kureng ajar~

    ReplyDelete
  9. wah..
    cian lo..
    tapi bukit tu agak senank la..
    buat pelan2 je..
    mesti leh pnye..
    sy 17, dan saya baru pass dalam 2 bulan lebih2 camtu la..
    kalau abg jpj tu baek, dia tak tengok cangat kat bukit pn.. heh3

    ReplyDelete
  10. kalo situ susah aku takkan frust~ waaaa

    ReplyDelete
  11. oit..lmbt skit kasi comment..huhu..
    xmau tny kt aq ke?
    aiseh...(aq power dowh)
    kt atas bukit..
    ko jgn lepas minyak cepat2...
    lepas skit2 smpi keta rase nk gerak...
    baru turun hand brake..

    ReplyDelete
  12. ngahahhaha..
    aku bese bley..tatau masa tu sbb gne kereta baru tak rasa gegeq..
    tu pa alah tak bbisa tegal tak biasa..

    ReplyDelete
  13. Takpe. Kita seri. Keh3x.. dulu pun fail bukit juge + Jalanraya! BOTH! aiyai2... bukan seri, tapi kalah..huhuhu...

    ReplyDelete

thanks =)