Friday, May 22, 2009

pg2 buta ni blogspot dah cari gado dengan aku.. punya la payah nk g melawat kediaman geng2 lain.. nk post ni pun bukan men susah..skali lg naseb baek areefah penyabar..coolz areefah coolz..hot semalam masih membahang [dia mencarut] [dia mencarut]

aku berjaya tdo jam 4 smlm..congrate areefah! kemajuan yg memberangsangkan..hahaha dak2 cf group91, percaya la aku berjaya btoi2 ckp goodbye.. ( itu pun sbb aku terpangkah ) citt..cf bersama dak2 republic menspoilerkn mood aku..bukan korang puncanya jgn slh phm k..n cf2 lain maaf karena aku hanya mendiamkan diri..tensi2~

b4 tdo aku mensend n memiscall geng2, n yana reply soh aku cek matrik ( since bler menda alah ni dh ley cek aku xtau ) n resultnya aku dh postkn pd entry b4 ini..no feeling,  itu yg mampu aku ckp.. namun hatiku tetap bergelegak n terumbang ambing.. namun aku gagahi jua diri aku untuk tdo.. tadaaa~ aku berjaya..aku act slalunya mls  tdo sbb takot miss subuh..tp sbb aku agak tensi smlm ( act aku pun tatau nper aku tensi glerz ) so aku tdo la.. xde sorang pun dak cb kejut =="
seb bek athirah send sms, n dengan sekali bunyi jerk aku terjaga.. ahahahaha..aku pun xpcye aku ley terjaga..btw thanks tirah..aku plak yg kejut n kaco member2 yg im on sms.aku mahu tdo slepas itu, tp tidak berjaya..hisy, aku dah cuba melelapkan mata untuk tempoh yg lama tp xtdo jugak..bila aku memikirkan matrik, aku teringat kenngan lama yg mengusik kalbu. ' jatuh cinta pandang pertama' kt slip spm aku masih menghantui diri aku..5c masih terbayang kt mata aku.
cmner 1st time aku tgk rupa n kandungan slip aku xkn ley dpt lupa lg so far..
OMG! knp suma ini harus bermain diminda aku sedangkn ini sakit lama..aku sudae sembuh!duhh.. aku juga teringat ketika aku terlalu sedey xdpt matrik dlu. aku pun xtau knp aku perlu sedih sedangkan aku mmg xnk masuk matrik..hampehh punya areefah..

rejek! rejek! rejek! itu mampu ku katakan..
knp knp knp? aku mejawab.. aku mgkn rase aku ketidak mampuan.. aku lbey rela amik diploma bisness study UiTM..yeah, aku nk lari jauh dari sains. knp?mgkn aku xde jodoh untuk bertemu sains. dlu bila aku gtau member2 aku mahukan satera, mereka membantah sekeras2nya.. ak dh kata, aku masih trauma dengan 5c.. n itu sudah menunjukkan ketidakmampuan aku.. walopun ramai yg kata cara pemarkahan mrsm n sbp adelah berbeza dengan sekolah2 lain, tp itu x menjadi persoalan. baek xpayah ade spm kalo nk naikkan gred untuk dak2 mrsm n sbp.. wuteva! benda dah lepas.. g mati sama spm.. aku tetap xmo sains.. human science!! yeah aku mahu itu aku mahu itu aku mahu itu.. corecction pd spe2 yg igt human sains ini ade lah science stream, anda salah sama sekali karena sains kemanusiaan adelah bidang sastera. n itu lah antara faktor kenapa aku xdpt human sains ms aku apply upu ( pegawai uia yg iv aku yg gtau ). tp setelah melutut, aku mgkn ade peluang ( itu pun tgk kelayakan result aku yg busuk itu )

sbb2 lain yg mengukuhkan knp aku merejek matrik. ak dpt matrik jhr.. segerombolan member aku kt sne..dak2 ex sekolah rendah, dak2 ex stk, dak2 ex mrsm mur, dak2 republic mmg sungguh ramai kt sne..twin aku sendiri pun kt sne..ini aku menyebabkan aku lalai! lalai! dan lalai! walopun aku kata aku sedey aku dpt UiTM jb coz xde geng, tp itu better n membuatkan aku berdikari.. aku xmo sosial lg..hahahaha.. moga aku xhanyut karena kampus larkin itu di tengah2 bandar ( dlm kawasan taman ). cuma aku dpt membayangkan matrik tangkak lbey besar drpd uitm tersebut even aku xpenah g matrik tangkak.ye, aku tahu, kt mana2 pun pasti ada dugaan persekitaran. tp tahla ek, aku thu perubahan aku sekarang. aku makin pendiam, aku dh xsosial sgt..suma gara2 spm, tp aku bersyukur dengan itu..mgkn itu la hikmah yg aku dpt..aku lbey menghabiskan waktu aku dengan kawan2 alam maya sampaikan kawan2 aku cukup terasa sbb aku kureng memberi perhatian kepada merka..sori guys..aku xde niat nk pinggirkan or lpekan spe2.. sori sgt..

aa...ramai soh aku g matrik..apetah lg parent aku..punya la bg hujah mcm2 soh aku p sne..nasib bek xpakse...fuhhh..aku tetap dengan pendirian aku..rejek! rejek! rejek! lg2 ade afeeqah kt sne..malas la..hohohoho..dengan kata nama lain, hati aku tidak berada di matrik..aku rase sebersalah jugak la, aku mmg dh tau aku xnk matrik tp aku still bat ryuan mase 1st time xdpt tuh...sian kt spe2 yg xdpt tuh..aku dh tutup peluang mereka..sori sgt2 yer..ha, dh la kalo masuk matrik, dlm 3 hari lg..aku rasa aku xdan nk buat preparation.. nk soping2 ape kejadah segala sume uh..jd, jgn spe2 pengaruhi minda aku untuk masuk matrik yer..btw, aku masih mempunyai beberapa jam untuk menentukan masa depan aku..moga2 aku buat pilihan yg terbaik..aku tahu segalanya ade hkmahnya kalo aku masuk mne2 pun..aku tak kisah..asal dpt further study..

ok la smpai sini jekla aku nk merepek kot..gler panjang! hahhahahah ( bajet xpenah merepek pnjg2 plak..hoho )

pg ni ada benda yg membuatkan aku ketawa xley benti pasal blog aku ni..
hahahahahahahhahaahahahahahahaahahahahaha..
itu mmg lucu! 
( hades penat aku asik gelak dr smlm walopun tensi! )hohohoho..
( syera n qila ) - hanya mereka tahu..lolz


the end sudey..

*aku amik masa untuk post entry ni dr pukul 6lbey smpai la dkt pukul 10 dh ni..hohohoho 

Related Post



15 comments:

  1. hahahahha..dh agak org mls bce..xper2..kui3..

    at least ko melawat gak aku.lol

    ReplyDelete
  2. areefah.. sy faham 3 je dlm nie...
    1. takleh tido...
    2. dpt matrik johor tp tolak.
    3. tak dpt human sains.. hohoo....
    dah tu saudari dpt mane ek?
    sy uia pj~ =D

    ReplyDelete
  3. aku dah baca semua XD
    lxpenah tgk ko post panjang2..
    btw,buat apa yg ko rasa betul..
    jgn ikot ckp org..

    ReplyDelete
  4. saudara azwan nazri, dh btola tu..
    yg lain saudara xpaham sbb saudara xbper kenal sy..huhu..
    btw,thanks la sudi baca pnjg2..seyes xsgka ada org baca..
    hohoho..
    sy dpt mana??bakal dpt nilai kot..
    amin~
    hehe

    btw, feeq thanks sbb bce..
    penah jek aku post pnjg.. cuma jarang sejarang2nya..kui3..
    thanks feeq

    ReplyDelete
  5. agak melenguhkan bila nak bace..=.=

    btw,gud luck dear~
    semoga dpt uia nilai.

    aminnnn

    ReplyDelete
  6. afnan bce ker?hohoho..aku phm kalo xbaca pun..thanks yer.. aminn


    fariz ni baca sepruh jalan ker??hoho..

    ReplyDelete
  7. hahahaha..
    efa~
    aq dtang jenguk....
    aq tak bapa paham..sebab aq mengantox..
    apa2pn..
    chaiyok2 ye (:

    ReplyDelete
  8. hahhahaha iman, btw thanks sbb sudi singgah,xbcer pun xper..dh drop cmnt tu kira ok dah..\atleat ko bce la gak..kui

    ReplyDelete
  9. efa.......
    smpai abis aku bace.....
    ha3.....
    nice story......
    good luck dlm ape jue bdg yg ko amik......

    ReplyDelete
  10. hohohohoh thanks yana..
    ko pun sme jugak~

    ReplyDelete
  11. aku rase tagkak lg kecik dr larkin uh..shuh2 matrik!
    ko layak uia jewk!!hOho!
    CAIYOK2!!

    p/s:bler pat uia gtaw aku..jgn diam2 seribu bahse..(sejak blew epah pemalu n pendiam???keh3~)

    ReplyDelete
  12. erm..
    uitm jb sgt kecik la..mktb kesayangan ko lbey besar aku rse..kui3..

    ye, aku xlayak matrik, uia jek layak ( tu aku 'dapat' uia untuk 1st intake )hohoho..

    hisy izerin! aku pemalu sejak azali bebeh~

    ReplyDelete
  13. budak sn mmg xley amik human sn..
    amani pnah bgtau F sblum ni sbab dy pon gila2 nak HS..
    kata pihak uia uh,sian kat dak sastera kalau dak sn pon nak amik bidang sastera,so dak sastera nak gi mana lak??
    btw kalau situ minat efa amani ucap chaiyok2..
    ouh ya..efa pnah miskol no amani ke???

    ReplyDelete

thanks =)