Friday, October 23, 2009

akur

Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui (Al-Baqarah: 216)


cam aku slalu katekn b4 nie,
aku sgt ske life kt uia.
tapi kalu jodoh aku dengan uia tak panjang,
aku terima.
mgkn itu yg terbaek utk aku..
aku redaa..
( ayat pasrah )


aku sudae decide, klu tak dpt Human Science, aku akan tgglkan uia..
tp tgk la kalu hati aku terbuka lg nnt ke~
klu ICT pun mgkn aku xmau
sudae trauma dengan physics..
hope nie la last tyme aku menyebut nama physics dalam kamus idop aku nie..
psnie aku tamo sebut lg..
ape pun ak masih berharap yg terbaek

thanks kawan2 yg banyak bg support!

slain kawen, mane perlu aku apply stelah berambus dari uia? =.="


Related Post



14 comments:

  1. go efa!
    go efa!

    'kamu hendak Allah redha akan kamu,tapi adakah kamu redha akan kehendaknya?'
    jadi bagaimana untuk redha?

    -kamu meredhainya bila rasa gembira kamu ditimpa musibah sama dengan rasa redha kamu diberi kenikmatan~

    ReplyDelete
  2. thanks eida..aku terima sume nie.. syukur aku tak gila..huuu

    ReplyDelete
  3. aku doakan yg terbaek tok ko..
    klu betol jodo ko ngan mr.sam xdek..
    nk wat cne kan...


    slaen kawen.....
    aku xdpt pkiq wtpe lg...huhuk~
    ko nk masok mne lagi?

    ReplyDelete
  4. thanks izrin
    tu la pasal kan..aku terpaksa tgglkan kenangan bersama mr sam~ :|

    tah la..back up plan aku skrg kawen.. tu 1st choice :p

    ReplyDelete
  5. chaiyok chaiyok areefah!
    neva givup :)

    p/s: jgn la tinggalkn uia=P

    ReplyDelete
  6. doakan la aku dpt human sains.so aku tak la tgglkan uia..huu~

    tapi kalu hs aku terpaksa la tgglkan mu fatin..hu

    ReplyDelete
  7. aku minta kpd Allah s.w.t setangkai bunga segar,
    Dia beri aku kaktus yg berduri,
    Aku minta kupu2, di beriNYa ulat,
    Aku kecewa dan sedih, tapi tetap bersabar.
    Namun, x lama kemudian kaktus itu berbunga indah sekali,
    dan ulat itu menjadi kupu2 yg cantik.
    Begitulah cara "Allah s.w.t mengasihi kita selalu indah pada waktunya".....

    itu msj aku kwn lama aku yg hantar...

    truskan hidup efa...
    don't worry, be happy...

    ReplyDelete
  8. thanks acap.
    aku akan still alive n takkan mematikan diri..huk3

    walopun aku sedey nk tgglkan pj,tp doakan aku dpt ke nilai ye

    ReplyDelete
  9. human scince kat nilai eh?

    btw, efa be strong.
    aku doakan ko dpt human science uh.
    jgn putus asa lg!

    apply uitm la efa.hehe

    lisa~

    ReplyDelete
  10. hoho aku pun dlm perancangan nk apply uitm jugak kot..thanks lisa..
    tapi klu uitm aku dah terlepas intake december nie..kne appyl intake utk tgh tahun depan le.huhu

    ReplyDelete
  11. efa..sdey la aku..aku bru jer knl ko 5bln..tp ase cm da knl lame..jgn la tinggalkan aku n da ganggggggggg..huk3!!~emotional plak aku mlm2 ni~

    ReplyDelete
  12. wait, ct ke nie?agak pelik disitu dak uia pggl aku efa melainkan dak2 rep..( sbb mereka mmg degil aku dh soh jgn pggl camtu )
    kui3~
    anyway, seriusly sumpah sedey gle klu aku meninggalkan uia..tapi apa kan daya..
    kt uia la life plg best selama aku bergelar student.. tp aku akur kne halau :|

    ReplyDelete
  13. looks like,u r going to give up,dont give up,that is not muslim way,Physic makes you traumatic.,dont make me laugh

    i also going to repeat that subject,i know it is hard,but wat i saw in transformers optimus saying NO SACRIFICE NO VICTORY.

    trust me,many of my friends going to repeat,u know them to.together we conquer this subject...

    ReplyDelete
  14. allah kan sebaek2 penolong wktu susah. minta la kat Dia, Insyallah :)

    lgpon ak ad utang ko kn. ko xleh pg lagi!

    ReplyDelete

thanks =)