Wednesday, December 30, 2009

sacrifice

pengorbanan utk menurut kehendak parents..
hidup kita nie banyak sangat pengorbanan yang harus dilalui..
taktau kenapa aku pula yang berasa sedih =.='

bercerita tentang seorang sahabat aku.
kelasmate arab.course econs juga..
telah mendapat tawaran SPA pembantu perubatan..
tapi beliau sgt benci,atau dengan kate lebih sopan,
tak minat biology.
dan ak rasa sapa saje yg dh masuk econs pasti akan tertawan hati.
seperti aku jua.yg ragu2 utk tuka ke HUMAN SCIENCE ke tak.
mengikut niat asal aku, aku mahu HUMAN SCIENCE.
tapi aku dah selesa dengan ECONS ^_^


berbalik kepada sahabat aku tersebut.
beliau sgt2 tak mau SPA.
tp telah dipaksa oleh parents beliau..
dan aku sgt sedih atas situasi yg menimpa beliau.
& jua sedih karena beliau akan meninggalkan kelas ku :(
kesimpulannya : parent xley terlalu memaksa juga ~_~

beliau menangis2 tak nak pegi.
dan aku tahu bagaimana beliau rasa karena aku jua penah berada ditempat beliau.
tapi alhamdulillah bila aku sudah besar,
mama n abah bg aku decide apa saja yg aku nak <3
tenkiut


adakah anda pernah berkorban seperti ini?

Related Post



8 comments:

  1. smpaikn salam sye pde beliau...
    beliau kne alwaz betabah..
    dikau jue begitu..
    caiyok2!:D

    ReplyDelete
  2. huk

    beliau sudah selamat meninggalkan kami :(

    piya spe kah anda?=.=

    ReplyDelete
  3. erm...
    kita as a children, mmg la kena ikut ckp parent kita..
    tapi kdg2 x smua kita kena follow diorg.. kan eyfah??
    yg nak blaja 2 kita bkn parent..

    ReplyDelete
  4. btul tu sheqa~
    parent bg supprt la, jgn terlalu memaksa =,=~

    ReplyDelete
  5. ak penah merase jugk keadaan bgitu..
    ak telah lpaskn pluang yg dtg untuk mncipta nama sbg sorang engineer..
    my dead dream career..
    tp skrg ak rase ak suke ngn ape yg ak wat..
    cume, tukar la cket otak kte..
    jgn set mind kowg xske sbjek @pkara tsbut..
    inyaAllah, evrything will be alright...
    trust urself, n trust ur parents..
    gud luck.....

    ReplyDelete

thanks =)