Wednesday, June 16, 2010

cubaan membunuh diri

seperti yang beberapa orang sedia maklum, laptop aku baru sahaja keluar wad.
malangnya ada lagi sedikit sakitnya yang tidak disembuhkan oleh doktor tersebut.
aku mengambil keputusan utk menyuruh kawan-kawan sahaja menjadi doktor.
tapi jika aku tak dapat sihatkannya umpama aku membunuh diri kerana kekasihku ini adalah nyawaku =.=

pada mulanya asyraaf cakap dia boleh buatkan,
malangnya dia free akhir bulan ni.
dan dia suggestkan sorang rakannya..
aktiviti mingguan aku 'pulang' ke uia pj setiap hari selasa.
jadi aku mahu mintak tolong kawan-kawan course ICT kat uia pj ni.
kalau bukan course ict boleh je buat, masalahnya aku tak pernah format laptop jadi aku tak reti.
aku dah bertanya sis di nilai tapi tiada siapa yang boleh buat mahupun mengajar aku.
dan aku memang tiada langsung member brothers di nilai gara-gara aku yang langsung tidak bersosial di sana.
aku mengusung lappy aku dengan penuh pengharapan ada yang sudi tlg aku ke pj.
sehinggakan aku berkias tapi mungkin tiada kesefahaman


sahabat-sahabat yang baek2 blake di cb memberi sokongan supaya aku format je sendiri.
aku ketakutan jikalau menjadi umpama tikus membaiki labu.
karang melayang lagi rm700
kalau setakat 700 dalam OMGpop tu boleh la aku dapat dalam masa sesaat je =.=
malangnya aku tiada kekuatan tapi aku masih berharap

tetiba muncul makhluk bergelar amirfazwan =.=
dia meyakinkan aku tak akan apa-apa terjadi dan laptop tidak akan meletup
dalam nada penuh getaran dijiwa aku mengikut step yang diajar oleh beliau.
sampai ke satu tahap dia menjadi bengang dengan karenah aku =.=
maaf ler, aku cuma takot, dan saja nak buat kau marah >.<
by the way, thanks a lot weyh!!
dan faiz jugak thanks kerana tunjukkan apa yang patot.
dan kawan-kawan cb yang memberi sokongan moral zahir dan batin.

disini aku nak share basic-basic untuk format laptop.
( senang je ) =.="
jadi lepas ni sapa nak format boleh berjumpa dengan doktor Nur Areefah

bahan-bahan yang perlu ada adalah :

CD os ( window ) & laptop
tu je..sekian~


Related Post



13 comments:

  1. senang jer nk format..
    install je ek??

    ReplyDelete
  2. huhu..aku pun xpandai nak format..
    sebab aku da ada pakar dalam umah..
    tp kdg2 aku mintak tlong member RO91 gak..
    RO91 roxs!!!
    =)

    ReplyDelete
  3. siti sarah asal ada 2 benda yang aku cakap tu maka senang je..hoho

    amani tu la kan..pada mereka la aku berharap..mujo la ada kalian..tanpa kalian sapa lah aku..hoho

    ReplyDelete
  4. keje ko men game yo 24jam...
    cmno xrosak...haha~
    tp arn....
    cmne ko fomat owh...???ilang x bnde2 kat dlm lappy ble ko fomat??
    weeehuuii...XD

    ReplyDelete
  5. mne de ak ske men game =.=
    aku dah buang semua benda dlu so tak kisah ilang pun sbb ak dah lme nak 4mat cuma tade kesempatan >.<

    ReplyDelete
  6. kalau main game ngn cermat msti xrosak nyer..
    hahaha stakat format pakai cd adik aku powng leh wat

    ReplyDelete
  7. aku memang cermat pun even tak main game pun.

    ah apesal kau nak promot adik kau?atau nak promot adik perempuan kesayangan kau tuh?hak3 abg mithali sungguh ye anda..adik kau reti tapi kau tak reti tade makne la lop

    ReplyDelete
  8. aku memang cermat pun even tak main game pun.

    ah apesal kau nak promot adik kau?atau nak promot adik perempuan kesayangan kau tuh?hak3 abg mithali sungguh ye anda..adik kau reti tapi kau tak reti tade makne la lop

    ReplyDelete
  9. hahhaha..700 OMGpop dalam sesaat pon boleh dapat~~

    hebat sangat kut ko bermain sebab tu boleh jadi cmtuu...
    teruskan bermain..dengan cermat..jiwa selamat

    ReplyDelete
  10. ngeh nurus.biasa la aku kan pro =.=
    thanks niz..pasni kau lak leh tlg

    ReplyDelete
  11. he2..cd driver laptop xperlu ke?

    ReplyDelete
  12. itu cari download saje huhu..baru satelkan donload semuanya tadi kerana kekangan internet yang laju macam siput =.=

    ReplyDelete

thanks =)