Tuesday, July 27, 2010

'couple' kita kata I LOVE U sebab dia tidak mencintai kita

setuju?


masakan dia mencintai kita jika dia meluah kan perkataan itu sebelum waktu yang sepatutnya?
masakan dia mencintai kita jika dia mahu melihat kita hanyut dan leka dalam dunia cinta dusta?
masakan dia mencintai kita jika dia lebih pentingkan nafsu dengan menjadikan kita tempat untuk meluahkan rindu yang tidak halal?
masakan dia mencintai kita jika dia melebihkan cinta manusia 'tidak sah' lebih dari Pencipta Cinta?
masakan dia mencintai kita jika dia mahu kita turut sama menderita masalah hati?

dia mencintai kita bila dia sanggup pendam atau TERUS berusaha untuk menghalalkan hubungan,
kerana cinta dia cinta suci, dan cintanya adalah cinta untuk ke syurga.
cinta suci untuk menjadi pasangan di syurga tidak akan dicemari dengan maksiat.

ya, insan yang paling mencintai kita adalah orang yang tidak menyatakan cintanya kerana dia takot kita berpaling dan menjauhkan-Nya

jadi, bagi sesiapa yang masih tidak 'dilamar',
bukan bererti kita tak laku,
tapi sebenernya ramai yang mencintai kita XD
itulah cinta sejati, sentiasa dihati ^_^

note : 'couple' ialah cinta yang tiada ikatan yang sah.

Related Post



42 comments:

  1. tak paham abes apa yang betul? =.=

    ReplyDelete
  2. x pham tajuk jer..
    yg len msuk trus ke hati..^_^

    ReplyDelete
  3. tajuk takde kena mengena dengan isi ke? =.=

    ReplyDelete
  4. xde..ha3..
    btw, x setuju..
    say 'iluvu' kat org yg x mncintai kita?~n0nsense..

    ReplyDelete
  5. betul ke paham ni?if tak,ak leh je explain =.=

    ni pendapat peribadi aku lah~

    ReplyDelete
  6. bagus la macam tu.jgn buat2 paham sudae..huhu

    ReplyDelete
  7. antara pandangan yang dh lame aku nk tulis tp xdapat tulis( secara nice n difahami semua org)

    betul3 =D
    paham 8D

    ReplyDelete
  8. ngeh..terharu sampai mata berkaca~

    ReplyDelete
  9. ak pun tak tahu apa yang aku nak tulis ni sampai ke tak..sebab mgkn ada je yang tak dapat nak paham.. ( mcm adam ) =.=' yang paham tu, paham la..
    dan pasti yang masih tak paham akan mempertikaikannya.
    tapi, biasa laa..setiap orang ada pendapat mereka sendiri ^_^

    ReplyDelete
  10. tapi 'kita' ni suka tepuk dada tanyan nafsu~

    ReplyDelete
  11. i love u tu zaman skrg main suke2 aje bile die nak cakap.hehehe

    ReplyDelete
  12. tu la..macam benda tu sangat tak bermakna~

    ReplyDelete
  13. betul2
    jgn ckp i love you
    ckp aishiteru ke
    wo ai ni ke
    saranghe ke =)

    ReplyDelete
  14. saya sayang awak atau saya cinta awak??? adakah sama???

    ReplyDelete
  15. fakh jgn cakap i love you
    or aishiteru ke
    wo ai ni ke
    saranghe ke ...,

    or jangan cakap i love you tapi cakap aishiteru ke
    wo ai ni ke
    saranghe ke ..?

    ReplyDelete
  16. asyraaf, depend on individual n situation.boleh sama, dan boleh berbeda

    ReplyDelete
  17. areefah!!
    thankz a lot sbb buat post ni.. kebetulan aku mmg tgh ade masalah hati skrg..huuuu
    /me kekurangan santapan rohani.. =(

    ReplyDelete
  18. efa~~best2 post ko yg ni~~
    nnti watla usrah kt fn yer..hehe
    mmg ssh klu ade masalah hati..
    kene kuat perangi..
    n pjuk hati...

    ReplyDelete
  19. d best post ever! thumbs up kakak ipar..hehe

    ReplyDelete
  20. mira, naluri ibu bagai memahami anaknya XD
    semua org mengalami masalah hati ini.cuma bezanya kita dan mereka2 adalah sejauh mana kemantopan dan kecekalan kita nak handle semua ni.
    ingat, kita memang tak leh nak lari dari semua tu tapi kita mampu KAWAL.
    banyak cara untuk kita mengenyagkan rohani kita ^_^

    ReplyDelete
  21. yana, fn apekha?fan ke? =.="

    btw, ingat jugak, jangan cuba lari takot ianya makin mengejar..kalau mampu lari, teruskan.jika tak, kawal jer XD

    ReplyDelete
  22. thanks adik ipar..
    aku tahu knp abg mu masih tak ucapkan ini..sebab dia 'cintakan' aku kan?hua3..

    ReplyDelete
  23. suke la ayat2 dier..terharu sgt..hehehhe =)@

    ReplyDelete
  24. fb..facebook..hehe..hmm..lari n kwl.
    cnfius2..klu lari cmne?kwl cmner?
    xplain kit..mmg bnde ni slalu mengejar~~lol

    ReplyDelete
  25. yana~
    mksud aku bt kawal ialah kita cam cuba buat benda yang takkan mendekatkan diri kita dengan benda2 ni..n kalau lari plak kita cuba nak menafikan perasaan dan memipu diri kita sendiri tapi kita masih buat benda yang mendedakkan perkara tersebut ( alamak camne nak xplain ) =.=

    ReplyDelete
  26. owh...fhm sedikit shj..97%..hehe

    ReplyDelete
  27. 97% tu dah kira A dah tu..kui4..
    takpe2, nanti aku terangkan lagi =.=
    yang penting sekarang, buat je apa yang selesa dan tidak akan memakan diri~
    huhu

    ReplyDelete
  28. ya, insan yang paling mencintai kita adalah orang yang tidak menyatakan cintanya kerana dia takot kita berpaling dan menjauhkan-Nya


    ^^ stuju banget..
    dan kami juga stuju kalau begini

    ya, si dia yang paling
    mencintai kita adalah Dia yang tidak pernah menzahirkan 'cinta'NYA kerana takot kita berpaling dan menjauhi diriNYA. sehingga satu masa, si Dia menzahirkan cintaNya di satu tempat perjumpaan yang paling best.

    sabda nabi,
    "...Lalu Allah membuka hijabNya, lalu tidak ada pemberian yang 'mereka' cintai selain menatap wajahNya.."

    ReplyDelete
  29. wahh.. titlenya gempak kot.
    tertarik untuk membacanya

    tapi nape kte xde kaitan dgn entry post.

    oke je ;O

    ReplyDelete
  30. thanks atas persetujuan acap ^_^

    tunggu waktu nya tiba :)

    ReplyDelete
  31. nas,sapa kata entry tak ada kaitan dengan tajuk

    ReplyDelete
  32. 'insan yang paling mencintai kita adalah orang yang tidak menyatakan cintanya kerana dia takot kita berpaling dan menjauhkan-Nya'

    nya ya di maksudkan uh ALLAH ya..
    mean takut kita hanyut dgn cinta langsung xigt Tuhan?

    ReplyDelete
  33. ya, dan bukan setakat tu, sudah dijelaskan dalam maksud yang 'masakan2' tu

    ReplyDelete
  34. asal aku baru prsn mende ni >.<

    ReplyDelete
  35. masyaAllah.. the very nice entry here..sy sgt sokong..org yg mencintai kita akn meluahkannya pada Maha Mendengar..kerana pemilikan sst termasuk manusia adalah ketentuan Allah.meluahkan kpd manusia itu sndri blh juga m'dtgkan maksiat dibenci ALLAH.tetapi dgn berdoa, m'dktkn diri dgnNya dan meluahkan kesungguhan padaNya. insyaAllah akn termakbul niat suci kita tu.
    btw.sudi2 jemputlah ke blog sy.. :)

    ReplyDelete

thanks =)