Friday, July 9, 2010

wirawati bidadari

eh ni ke logo taekwando? XD

fuhhh~
badan masih bersakit-sakit akibat bergadoh2-gadoh semasa training taekwando
well, dah lama sangat-sangat tak bersukan mahu pun bersenam
tah berapa juta lemak aku dah ternak tak terkira

azam aku sepanjang tahun pertama asasi taknak involve apa-apa
semuanya akibat frust dengan perkara hitam
dan, aku sedar yang aku mmg sudah lack of social skill
plus, study aku pun inshaAllah dah makin stable
jadi tahun kedua ni aku nak join segala apa yang ada
dan taekwando ni adalah antara pilihan aku
knp aku pilih ni pun xtahu laa =.=


ni la sensei kami, nama tak ingat dah =.="
mereka itu suami isteri, sangat coolz!

pada mulanya aku masuk rasa macam sangat bosan sebab ada nomination untuk 1st year student
dan bosan sebab aktiviti start sangat lambat
aku dah terfikir yang ini lah 1st dan last time aku ke training ini
dah la buat dalam kelas plak tuh

tak lama lepas tu kami move ke padang dan berlatih dalam keheningan malam
bayangkan aku tak tahu apa-apa sebab langsung tak ada basic
tapi sangat menarik!! five star laaa ^_^
hati aku dah mula tertarik susah untuk luntur semula

wah, baru rasa nikmat bersenam setelah sekian lama
rasa ketika tu berat badan aku dah mencapai berat idaman 40kg ^_^
kalau la setiap hari begitu mesti TERBAEK laaa..
yang penting, orang akan takut nak buli aku lepas ni X)

apa pun, aku masih terfikir nak terus join ke tak.
mahal tuuuuu
bayaran campur-campur segala rm170
aku sedang adnan walaupun elaun baru masuk ^______________^


ada siapa-siapa boleh bgtau disadvantage(s) of taekwando? o.0





Related Post



26 comments:

  1. taekwando..menarik..
    disadvantages sakit2 badan tapi berbaloi..
    sihat anti..
    leh loss weight kot..
    aku xtaw sangat sebab xpenah masuk,tapi silat masuk la(walaupun da tinggal lame..)
    =.='

    ReplyDelete
  2. macam nak masuk silat la plak =.= ngehehehehe..
    tapi seriusly best sangat!! :)

    ReplyDelete
  3. aku prefer taekwando dari silat.best!
    aku penah masuk taekwando tp xlame pon then berenti sbb nak SPM

    efa,ko nak 40kg ke?melidi kott..
    disadv:sakit badan la,pastu mengangkang luas..xtaw la ade efect ape2..insyaAllah xde~haha

    ReplyDelete
  4. tak lidi punnn..
    wah mmg sakit2 badan sampai sekarang laa..tapi aku ske part kangkang ngahaha

    ReplyDelete
  5. haha..suke3
    aku ade gak la rase mcm pi buat gymnastic~cuma xdak reben2 pe sume tu

    ReplyDelete
  6. thanks sebab suke aku..
    wah kalau ada gymnastic lg laa aku nak..
    cam lg menarik..lg2 baju dia seksi seksa abess..
    syokkk

    ReplyDelete
  7. semoga berjaya dapat belt tinggi..
    (hijau ek?ke pink?)

    ReplyDelete
  8. try kickboxing...
    baru best...

    40kg?
    ringan siottt...

    ReplyDelete
  9. sitis hitam kott =.=
    aku pun xtawu..cm mls nk msk lg je huhu

    ReplyDelete
  10. botak klu leh semua benda nk try..huhu

    40 tu mmg ringan, tp yg lbeh 40 ni kureng la ringannya =.=

    ReplyDelete
  11. botak klu leh semua benda nk try..huhu

    40 tu mmg ringan, tp yg lbeh 40 ni kureng la ringannya =.=

    ReplyDelete
  12. are gya mmg best..fees dia pun best =.=

    ReplyDelete
  13. kalo masuk taekwondo, bg perempuan jgn agresif sgt... sebab nanti kamu akan melalui satu proses ape ntah x tau nme, dorg akan try koyak kan tisu kat pangkal peha tu supaya bole sepak tinggi lg... biasa nye perempuan mungkin terkoyak selaput dara dlm proses tu.... huhuhuhu... becareful k... ;)

    ReplyDelete
  14. really?tapi apa relation jgn agresif sangat n pasal dia terkoyak tisu kat peha tuh?huhu..kalau tak agresif pun, tapi if need to face that proses pasti akan koyak jugak kan?huhuhu..

    btw thanks 4 d info..
    XD

    ReplyDelete
  15. elaun sudah masuk kak..
    join la taekwondo..

    ReplyDelete
  16. dik cam tak biasa lak..akak mne penah ada duit even elaun dah masuk.elaun tu tak mau disentuh =.=

    ReplyDelete
  17. disadvantage taekwondo?
    tak leh elak peluru..
    hahahaha

    nnt belajar ngan aq..
    aq lagi skit nk itam..haha.
    xsmpt abeh...=.="

    hafal la taego 1 tuh..
    lol

    ReplyDelete
  18. sikit lg?kau bukan dah ke?ngahaha

    ReplyDelete
  19. hitam gak ek..
    lebih kurang la..

    ReplyDelete
  20. kau nk lawan ak ke blajar tekwando?
    hahaha.. ak dlu ajk club silat
    tpi bper kali je turun latihan =.=

    disadvtnge club tekwando
    dlu kt skolah ak kne baya mahal2
    sbb tuh ak xjoin x.x"

    ReplyDelete
  21. aku tak blajar tkd pun mampu nak lawan bangau macam kau.

    semua kelab kau nak kata kau ajk =.=
    anyway tu laa kan.,mahal laa..tatau lg nak join ke tak~

    ReplyDelete
  22. club pndidikan seni masa form 2 dan form 1 dan form 3 la =.=
    akk mmg byk kuasa kt skolah
    nme pun bakal parlimen Malaysia

    ReplyDelete
  23. smk taman monyet?
    setakat pegang kelas pendidikan seni dan silat tak perlu nak bgtau satu dunia.
    jgn rosakkan 1malaysia

    ReplyDelete
  24. kalo da start teakwondo then stop & xwat pape aktiviti lain..nanti bdn cpt naik...

    ReplyDelete

thanks =)