Sunday, August 15, 2010

iftar member 1991 : happy walaupun tacing habis X_x



14 ogos 2010
today aku iftar di oasis, midvalley.
plan agak berjalan dengan lancar walaupun sedikit kucar kacir :)
selalunya aku akan rasa seronok yang amat.
tapi kali ini, sedikit tacink dengan mereka2
maaf aku luahkan disini =.=



tapi aku tak kisah pun sebenarnya.
cuma mungkin aku brokna sebab rasa bersalah,
kerana mereka terus dan terusan menyalahkan aku.
tapi tak tahu kenapa aku yang perlu disalahkan =.=
but its okay, demi korang aku rela dipersalahkan ^_^

sebenarnya begini kisahnya.
aku tahu ramai yang menantikan iftar ini.
tapi aku tahu bulan ramadan ni aku akan sibuk sikit.
jadi, aku macam tak tahu jela.
dan bila tgk planner aku sendiri pun,
mggu pertama bulan ramadan je aku free.
so aku lupakan sahaja pasal iftar republic of 1991,
sebab aku assume minggu ni akan ramai yang balik.
dan aku memang dah plan awal-awal nak pergi shopping kad raya kat mid =.=

hari rabu lepas rasanya, lisa msg aku tanya macamana plan iftar.
i really have no idea about that.
then dia bgtahu rancangan faiz untuk ke mid sabtu ni untuk iftar.
aku pun mcam tak tahu lagi boleh join or tidak.
but since aku pun memang nak pergi,
apa salahnya aku join kan?
tapi tu pun aku tak comfirm lagi mereka jadi pergi atau tidak.
plus,ada sedikit salah paham yang berlaku antara kami =.=

dan semalam ( jumaat ) baru aku dapat tahu yang perkara itu betul-betul akan terjadi
bayangkan jumaat cmfirm, tapi sabtu event akan meletus.
aku nak pergi, rasa bersalah sebab nanti pasti ramai akan salahkan aku sebab mereka tak diundang.
aku tak nak pergi, rasa cam tak patot pulak sebab aku memang nak pergi.
aku nak invite yang lain-lain pada hari jumaat tu, pasti ada yang akan salahkan aku jugak sebab beritahu last minute.
aku memang tersepit sungguh la time tuh.
jadi aku pun keluarkan kenyataan ini :


disamping itu, aku juga postkan di wall republic of 1991 di facebook
bukti adaa jua


tapi yang menyayat hati bila ada yang mengeluarkan beberapa statement seumpama ini



dan jugak ini



so sekarang aku cam tak tahu nak kata apa dah.hoho
aku penah cakap someting kat sini jugak http://nurareefah.blogspot.com/2010/04/gath-warga-1991.html
dan tadi pun memang spoil habis mood aku bila ada yang sentuh pasal hati dan perasaan =.=
tapi takpe, demi kalian aku tak kisah pun.hohoho..

dan memang pun, ni lah pertama kali nya aku tak inform semua menggunakan by sms.
before ni pun, dah banyak kali aku pk malas untuk nak invite menggunakan sms.
sebab ada yang tak reti nak balas sms.
then bila dia tak diundang lagi, dia akan ungkit.
tapi, aku tetap jugak invite pakai sms EVERY gath.
kali ni jela yang aku tak invite, dan aku dah agak ada yang akan ungkit =.=
sebabnya,aku mmg nak invite salah,tak invite pun salah kali ni.
but i need to choose either 1..
so i choose tak send sms dan aku dah bersedia untuk menerima segala serangan hehehe..

tapi tak mengapa, kerana kalian apa sahaja pon boleh.
korang nak salahkan aku mungkin hanya untuk seketika je kan..
lepas ni korang ok le tu, dan aku pun tak pernah nak tacing2 dengan korang.
kalau ada pun, 2 saat je xD

cumanya, aku mintak kerjasama lepas ni kalau diundang tu sila laa respon.
walaupun aku tak kisah korang tak respon, then nak salahkan aku plak tu.
tapi ingatlah, kesabaran seseorang ada limit jugak.
takot aku sampai maximum kang, aku tak amik tahu terus plak.
tapi takpe, sebab korang laa aku masih bertahan cewahh.
oh well, manusia seringkali berubah.
cam kta dak-dak republic 1991 ni pun, ramai sangat dah berubah daripada apa mereka dahulu.
dulu mereka lain, tup-tup sekarang dah berubah abes..
well, hidup ini perlukan penghijrahan,tak gitu?

btw,thanks a lot kepada semua yang sudi iftar bersama tadi

Nur Areefah
Eida
Lisa
Elyana

Syafeeq
Zulfadli
Faiz
Ariff ( walaupun sekejap ) huhu

Related Post



22 comments:

  1. efa..chill la ak tak kesah pn la.juz terkejut je.jgn la tacink ngn ak.sori.tape la len kali ade lg.jgn tacink ngn ak taw.slh sndri jgk x msk forum.

    ReplyDelete
  2. hehehe rin aku tak kisah pun.biasa lah tu :)
    aku rasa serba salah je..aku harap kalian paham aku betul2 terhimpit, dan tak ada makna pun nak membezakan antara yang lain dengan satu sama lain.aku try nak buat semua puas hati, tapi aku tak berdaya. maaf ye.. huhuhuu

    ReplyDelete
  3. siries dowh jgn rse serbe salah.dah memang terang jelas nyata salah ak dan dorg2 yg laen.tak alert..lg pn kaw dh bgtaw kt forum.chill la..sape2 nk tuduh kaw beza2kan yg lain meh ak hempuk dorg.brani2 wat efa rse serbe salah.

    sori taw.:'( --->muke habis sedeh nie

    ReplyDelete
  4. lek rin..kau pon chill..aku serius tak kisah pun kalau korang tak kisah..heeee~

    ReplyDelete
  5. jgn sedey3
    nxtym organize elok3 k ;)

    ReplyDelete
  6. kesian mt republic nih.
    alalala bucuk2.
    tape., bile lagi nak tacing2. hehe

    ReplyDelete
  7. asal name aq kat bawah?..

    ReplyDelete
  8. faizsya,
    SKALI skale tacink takpe enn~
    hehe =.=

    ReplyDelete
  9. faiz,
    1 : laki bawah,wanita atas.
    2 : kau lelaki
    konklusi : buat snendiri

    ReplyDelete
  10. efaaaaaaaaa,
    sorry sorry. kdg2 aku laa yg tak reti2 nak bls mesej tu. kdg2 kaw bg mesej lawa2 pon aku tak balas. wuwuwuwuwu. aku bukan ape, aku tade mesej lawa nak balas kat kaw semulaaa. n aku memg jenis yg tak balas2 mesej org (bukan kat kaw je, aku buat kat semua org).

    yg pasal iftar tu tape oh. kitorg sume yg tak amek tau kn.
    okiedokie, jgn sedey2 k.
    ampun kan patik tuanku jika tuanku murka sama patik.

    ReplyDelete
  11. kalo drg nak wat iftar lg skali wat la.
    aku smgt dtg yg ni sbb awal bulan, bnyk duit.
    n aku bz dah after dis.

    have fun dgn korang.
    amik gamba ceremin.

    ReplyDelete
  12. rilek2... jgn sedeh2.. lu sedeh gua lg sedeh..

    ReplyDelete
  13. ika,
    lek ok..aku tak sedih pun..hee~
    aku cuma harap respon supaya lain kali aku takde la cam serba salah nak ajak korang lagi.sebab ak takot camni, yang tak balas tu mcm terganggu aku mesej duk ajak..begitu je..aku tak sedih pun dan tak perlu mintak maaf~

    ReplyDelete
  14. lisa,
    ngaa, memang menarikkk part cermin, tapi part last kat cermin tu ada sedikit tacing dengan jejaka2 tersebut..feeq jep lek je.hehehe

    ReplyDelete
  15. hamzah lan,
    thanks for ur support bro :D

    ReplyDelete
  16. iftar tu ape?
    dah cari dalam 72 bahasa dalam kamus.. still tak jumpak.. =__=}


    Aiz latest project
    Sapa nak header cantik free?

    ReplyDelete
  17. berbuka puasa =.=
    72 tak termasuk arab ke? =.=

    ReplyDelete

thanks =)