Sunday, August 1, 2010

nak tahu apa relation tak pasang bateri laptop dan internet disconnect?

harini adalah hari penceraian kami.
dan aku ada someting yang aku nak share.
tapi aku tak tahu kenapa la dengan line internet hari ni.
so aku biarkan jelaa ianya di draft.
mungkin ada hikmahnya internet DC, supaya aku tak publish entry tu.
kalau aku publish, mungkin ada hati yang terguris.
biarlah ku pendam sebuah duka.cewah

ok, back to the topik,

aku macam pelik la internet harini laju macam kure-kure.
sejuta kali kott aku warm reboot laptop ni.adoi..

aku slalunya malas nak bukak bateri laptop kalau sedang sambung lekrik walaupun dah fully cas.
sebab kalau ada orang tertekan je switch off,maka hilang la segalanya dan kena on laptop balik =.=
( well duk hostel kena share extansion plug, kalau ada yang salah tekan mmg habis lah ) @@"
kadang-kadang je bukak batery begitu sebab takot ada effect kat batery..


gambar ni aku snap beberapa hari lepas sebab aku pelik line internet dah putus, tapi ym still boleh je on =.=
tekan untuk enlarge~

semalam semasa berTV( team viewer ) dengan zulfa,
dia perasan kot battery aku tak tanggalkan,so dia tanya la aku pakai bateri atau pun sambung letrik.
n aku cakap aku guna both =.="
then dia sound nasihat aku laa jangan buat camtu..
* bagi yang tak tahu, team viewer adalah software untuk partner kawal skrin kita walaupun duk berjauhan

dan harini aku hidup tanpa batery la.
tu yang sengsara habis internet asik disconnect je lagi2 bila aku duk gerakkan laptop
kadang aku duk atas laptop,kadang laptop duk atas aku.
( aku guna laptop sambil golek-golek atas tilam )
dan aku realize yang memang setiap kali aku cabut beteri,
memang akan jadi begitu la..

dan yang pelik nya, ym aku tak plak disconnect.
cuma kadang-kadang tu mmg ym on,
tapi aku tak dapat apa yang orang hantar kat aku.
sampai ada yang tacing aku tak reply kat ym,
sedangkan memang aku tak dapat apa-apa pun.
sorry le..

dan setelah menderita kesengsaraan,
aku terpaksa la pasang bateri,
dan cabut charger =.="
maka internet kembali sihat ^_^

so, sapa-sapa yang tahu,
aku nak tahu apa relation tak pasang bateri laptop dan dc?
mmg ada kena mengena ke?

Related Post



19 comments:

  1. xde kne mengena kot
    battery ak dh lme xde
    laptop ak akan terttp sndri bila letrik 1 aras kena tendang jer
    huahuahua

    ps:bler kau dc ym sume org leh psn
    psai 3 kali kua =.=

    ReplyDelete
  2. masalahnya kau gne line internet apa?tu effect jugak tuu~

    tak semua orang add 3 ym aku.org yg tamak je add ketiga-tiga =.="

    ReplyDelete
  3. aku bukan ada 4..ada lebih dari tu =.="
    tapi masalhanya ym aku slalu on off ke

    ReplyDelete
  4. aku mcm la mamat yg ckp pasal bateri tu kat kau,
    nti kau kirim slm kt die k.

    ReplyDelete
  5. jgn mls bukak batri lappy darla~ if only if u want to extend ur lappy's battery life . (:
    *actually, ur ym is already sign-out without notified u.. owez happen to me when connection is low

    ReplyDelete
  6. meta ( lol ) : tak nak..ak tak kenal pun dia..hua3

    ReplyDelete
  7. ouh,
    xkenal ek?
    salah org kot aku ni,
    hahahaha~

    ReplyDelete
  8. shafika,
    tu laa at the 1st place igt dah sign out, tapi tadi cuba try buzz orang lain, dan mereka dapat dan leh borak seperti sedia kala jugak..

    ReplyDelete
  9. zulfa aku rasa kau perasan sudae =.=

    ReplyDelete
  10. ada la zulfa dalam ni.kau terasa apesal?dia invi..kau tak nampak =.=

    ReplyDelete
  11. aku x terasa pun,
    saje tanye,
    hahaha~

    ReplyDelete
  12. err.. first time dgr teori nih.. tp memang kalo pasang dua2 dlm masa yang sama leh rosakkan bateri sebab bateri tuh ibarat baldi, time kosong isi xpe, tp kalo dah penuh pon masih terus isi gak, lama2 air yg melimpah tuh leh mengalir ke ruang kosong yg lain.. ;)

    ReplyDelete
  13. teori ini untuk situati yang internet connection over slow hua3

    ReplyDelete

thanks =)