Tuesday, October 26, 2010

jadual kehidupan sebagai manusia yang baru

aku sangat teruja untuk
memulakan sem baru.

sem 5, final sem >.<
tak larat dah nak duduk sini~

aku tiba sini ahad pagi,
dan masuk dorm sangat sunyi sebab ada 7 orang je penghuni di D-1-08.
lain 4 orang dah ke D-1-08.5 keh3 =.=

dah sampai nilai baru dapat tahu, kawan-kawan yang naik bus dari kelantan nak pulang semula ke sini accident bas tertonggeng kat Gua Musang.
aku dah risau habis dah, tapi mujur masing-masing selamat.
cuma ada beberapa yang cedera yang tak berapa nak parah.
apa pun hope kalian tak trauma nak balik naik bas sebab ujian tu ada dimana-mana.
menurut berita dalam berita harian yang bertajuk SISWA UIAM CEDERA BAS TERBALIK ni kata student baru balik dari program.
sedangkan baru balik habis cuti.berita sentiasa nak songsang =.="

ptg tu lepas asar, aku dan dormmate bershopping ke giant nilai.
dan aku seperti biasa menjadi duta giant beli barang-barang jenama giant =.="
malam tu di bilik kemas dan biasa la  duk study bergosip-gosip.
dan derang tu cerita pasal rancangan-rancangan kat tv masa cuti.
tapi sepatah apa aku tak tahu cerita apa =.="

isnin kelas dah start sedangkan ramai student ada masalah pasal subject lagi.
tapi harini ( selasa ) kena buat register subjek balik.ni semua gara-gara ramai yang kena repeat english.
sian kat mereka, dan aku jugak yang kena tempias sebab jadual aku pun turut kena ubah.
kan senang kalau pihak uia bagi je depa lulus english tu, pihak uia pun tak perlu susah-susah pening-pening nak tukar jadual balik =.="

ni mula-mula jadual yang aku pilih sendiri masa pre-regisration. i love this jadual..

tiba-tiba department tukar kepada ini plak.erk
dan aku taknak sebab kelas petang banyak. aku tak suka kelas petang sebab nanti aku akan TERbangun lambat =.="

so aku tukar sendiri jadual jadi macam ni, aku join group lain.
harap-harap boleh je tukar sebab nama aku memang tak ada dalam senarai mana-mana kelas =.="

Related Post



3 comments:

  1. salam..nak tanya.
    yang ni dari kltn ke ngri 9???
    betol ker?

    ReplyDelete
  2. Ada kata-kata bijak pandai, jika kita gagal merancang, kita merancang untuk gagal :)

    Salam ziarah dari bumi permaisuri.

    ReplyDelete

thanks =)