Monday, November 1, 2010

belanjawan baru 20102011

bajet belanjawan tu memang penting untuk
mengawal keluar masuk duit kita.
jugak demi kepentingan dan masa depan yang cemerlang gemilang dan terbilang.(yeke)

hidup tanpa matlamat ibarat menembak tanpa sasaran.
so, sem baru ni dah start seminggu.
dan ini la antara bajet dan planner juga misi visi dan matlamat aku untuk sem ni.

akademik 
sure2 la nak 4.0flat kan
sape tak nak ~_~
sejujurnya aku mmg nak sangat kejar scholarship.
tapi tak tahu lagi sebab azam aku mahukan HS.nak tukar HS jugak >.<'
tapi perangai cam taknak pun X___x   
seperti sem-sem lepas jugak, 100% kedatangan kelas.
dan aku pasti sangat sakit dengan jadual sebegini yang membuatkan aku asik tidur aje =.=

sosial
aku nak makin aktifkan diri aku dengan alam realiti.
well, final sem ( hope so )
so kena laa bersosial lebih sikit, nanti aku rindu plak kat sini kalau asik lepak kat alaMaya je kan >.<
harap aku dibusykan dengan program-program yang bermakna daripada takde program, sure aku akan lagha je =.=
sem ni dan sem lepas aku diamanahkan menjadi bendahari dan exco dana untuk KARISMA..aku masih buntu nak cari dana >.< any idea?
selain tu jugak aku jugak jadi bendahari untuk subcom exco welfare and decpline foundation student coordination council ( FSCC )
hidup aku memang sesuai dengan $_$ agaknya >.< kata dak economic
dan last sekali aku jadi bendahari jugak untuk diri sendiri, so lihat budget dari segi kewangan plak

kewangan

 
so far ni yang aku nampak untuk sem ni.
aku really have to save sebab aku dah belajar gune duit elaun sendiri.
before ni gune elaun PAMA tapi sekarang dah kena guna sdn. bhd.
aku tahu if aku start cash out duit aku sendiri, mesti aku akan gne dengan sewenang-wenangnya.
so i must put the limit.
i cant use more than RM900 for this sem.
coz balance elaun dari sem 1 sampai la sekarang aku simpan sebab nak lamar anak orang ade agenda sendiri. xD
dan aku pasti takkan more than that amout coz aku bukan reti hidup mewah (inshaAllah )^_^'

wish me luck for this sem and onward =D

Related Post



6 comments:

  1. siyes la dinner mkn biskut je???

    ReplyDelete
  2. bisnezz..generate money..

    ReplyDelete
  3. including this sem, 2 tahun la.. terasa muda lama2 duk cfs nih >.<

    ReplyDelete

thanks =)