Monday, November 22, 2010

dunia dah tak selamat

pengalaman itu adalah guru yang terbaik.hidup dengan kegagalan membuatkan kita menghargai kegagalan tersebut untuk kita belajar dari situ.

dunia bukan dah tak selamat, tapi memang tak pernah selamat.
lagi-lagi menjejakkan kaki di ibu kota yang sangat mencabar X__x
apa yang aku alami tu membuatkan aku rasa takot dan mungkinkah trauma..
fikiran otak aku memang sungguh celaru sebab asyik fikir pasal benda tu..
sebelum ni aku tak pernah rasa takot untuk pergi mana pun sorang-sorang...
walaupun jalan sorang-sorang kat KL tengah malam pun aku mmg tak takot >.<

aku sampai je kat bukit jalil aku terus naik lrt ke bandar tasik selatan nak tunggu member dari serdang untuk ke sentul sama-sama..
kejadian ni sebenarnya bermula dari stesyen bukit jalil lagik...
aku rasa sangat loser sebab sungguh buntu, dan tak boleh nak decide mana yang betul atau mana yang palsu.
time tu aku memang tak boleh bezakan mana realiti atau mana mimpi..
ya, aku memang sangat loser kerana tak mampu berfikir ketika sedang cemas.


dan mungkin tak boleh masuk akal aku sanggup ke shell berdekatan stesyen tasik selatan tu.
time tu lagi la jantung dah nak tercabut sebab jalan ke shell tu bukan sahaja agak jauh, tapi sangat sunyi.
tapi sebab takot dan buntu, aku terpaksa menakotkan diri aku jugak..hohoo ~_~' aku hanya mampu berserah je ketika tu, istigfar dan berselawat banyak-banyak...
pukul 12 tengahari jalan tengah panas macam tu tanpa makan or even minum sungguh buatkan aku rasa sangat blurr @_@

dan sampai je stesyen tasik selatan semula dan nampak member aku, aku sangat lega tak terhingga..alhamdulillah....
sampai je sentul aku rasa macam zombie dan macam tak boleh nak fikir langsung..
aku punya la mencari kad touch n go aku, rupanya ada kat depan mata je >.<

program ABJZ yang selalunyat enjoy bila aku laluinya sangat la kosong bagi aku kali ni..
aku lagi rasa loser sebab tak boleh tumpu kat tugas sebab asik fikir apa yang berlaku..
tapi kerenah adik-adik dari  smk convent, smk batu muda, st mary, methodist, smp Jalan Ipoh sungguh buatkan aku sedikit happy ^_^'
thanks all~

aku tak nak cerita sepenuhnya apa yang aku alami tu.
mungkin ada mangsa lain yang boleh share, tapi bukan aku =.="
alhamdulillah apa yang penting sekarang aku selamat je,
tapi aku mengambil masa untuk lupakan kejadian tu..
dan sekarang aku dah berada kat hostel semula dan harap dapat behave seperti biasa ^_^'


kesimpulan yang boleh dapat :
- berhati-hati dijalan raya
- perempuan lebih baik keluar secara berkumpulan atau dengan kawan, jangan buat-buat berani.
- jangan cepat cemas bila berhadapan dengan sesautu yang tak terjangka.
- keselamatan diri sendiri lebih penting dari wang.
- lets bygone be by gone, 
- belajar dari kesilapan.

Related Post



10 comments:

  1. segan nak cerita sebab aku rasa apa aku buat tu agak tak masuk akal

    ReplyDelete
  2. nak tau ape yang jadi sebenarnye..

    ReplyDelete
  3. saya suka 'berlagak' tahu kalau berada kat tempat asing...coz orang yang tak berniat baik akan dapat kenal kita ni biasa or tak biasa dengan tempat tu melalui muka dan pergerakan badan kita..
    so, jangan cemas ea...buat2 tahu je..huhuhu

    ReplyDelete
  4. @sfatimahzj

    saya mmg da biasa dengan tempat tu.. dan semua ni terjadi bermula sebab ada org nak tanya X_____x

    ReplyDelete
  5. jadikan sebagai panduan dan sempadan...jangan ulangi...

    ReplyDelete
  6. yg penting efa selamat. pengalaman bejalan sorang diri.. memang akan dikenang smpai bila2 en efa.. huhu... nas kne gak la ngan stranger.. but its not about money.. :)
    time2 genting camtulah, Allah is the most reliable..

    ReplyDelete
  7. jalan sorang2 mmg sangat selalu dah..hohooo..
    tapi perkara seumpama baru pernah alami

    ReplyDelete

thanks =)