Monday, December 6, 2010

kerana 40 minit

masa itu sangat berharga walaupun sesaat mahupun sedetik apetah lagi
40 minit tuu...
masa itu emas.erkk

esok selasa dan akan bercuti awal Muharam.
kelas aku sehari paling banyak ada 2 jenis kelas,
dan saat teruja bila kedua kelas tersebut cancel untuk harini.
maka aku dah terfikir untuk balik laaa kan..nama pun cuti..~



tapiiiiiiiii......
sebab 40minit ni laa..
lecutrer economy nak buat replacement class pulakkk..
tu pun beliau culik masa lunch hours beliau dari pukul 1 sampai 1.40.
dan sebab itu jugak aku elergic dengan perkataan 'class cancel'
nanti replacement class nye mesti main amik je bila-bila pun kann~
tapi aku tak kisah pun sebenarnya ^___^'

dan azam aku seperti sem-sem lepas, attandance 100% so memang la takkan ada istilah ponteng kan..
for the sake of knowledge..
lecturer boleh berkorban masanya, kenapa aku as student tak boleh kannn..
last sem je lagi kat sini...so sabar jelaa ^_^'


semperna tahun baru yang bakal menyusul tak lama lagi ni,
aku ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf zahir batin, dan selamat menyambut tahun baru, Muharam 1432.
dah set azam?
tentu lah inginkan penghijrahan kearah yang lebih baek kan...
secara specificnya biarlah ianya menjadi rahsia peribadi..ngeh..


salam ma'al hijrah 1432H


doa akhir tahun :


(click image untuk pembesaran)


Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW,beserta para keluarga dan sahabatnya. Ya Allah, segala yang telah ku kerjakan selama tahun ini dari apa yang menjadi larangan-Mu, sedang kami belum bertaubat, padahal Engkau tidak melupakannya dan Engkau bersabar (dengan kasih sayang-Mu), yang sesungguhnya Engkau berkuasa memberikan siksa untuk saya, dan Engkau telah mengajak saya untuk bertaubat sesudah melakukan maksiat. Karena itu ya Allah, saya mohon ampunan-Mu dan berilah ampunan kepada saya dengan kemurahan-Mu.
Segala apa yang telah saya kerjakan, selama tahun ini, berupa amal perbuatan yang Engkau ridhai dan Engkau janjikan akan membalasnya dengan pahala, saya mohon kepada-Mu, wahai Dzat Yang Maha Pemurah, wahai Dzat Yang Mempunyai Kebesaran dan Kemuliaan, semoga berkenan menerima amal kami dan semoga Engkau tidak memutuskan harapan kami kepada-Mu, wahai Dzat Yang Maha Pemurah.
Dan semoga Allah memberikan rahmat dan kesejahteraan atas penghulu kami Muhammad, Nabi yang Ummi dan ke atas keluarga dan sahabatnya.


doa awal tahun :

(click image untuk pembesaran)

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW, beserta keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah Engkaulah Yang Abadi, Dahulu, lagi Awal. Dan hanya kepada anugerah-Mu yang Agung dan Kedermawanan-Mu tempat bergantung.
Dan ini tahun baru benar-benar telah datang. Kami memohon kepada-Mu perlindungan dalam tahun ini dari (godaan) setan, kekasih-kekasihnya dan bala tentaranya. Dan kami memohon pertolongan untuk mengalahkan hawa nafsu amarah yang mengajak pada kejahatan,agar kami sibuk melakukan amal yang dapat mendekatkan diri kami kepada-Mu wahai Dzat yang memiliki Keagungan dan Kemuliaan. Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW, Nabi yang ummi dan ke atas para keluarga dan sahabatnya.

sumber  

ameen~ 

Related Post



18 comments:

  1. tul tu..kalau lecturer boleh korbankan masa..tkkn kita studnt tk boleh.. :)

    erm...1432 dear...not 1433 (^_^)

    Salam Maal Hijrah buat kamu.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    AKU TAK BODOH

    ReplyDelete
  2. @Kamil ace[tm]

    thanks betulkan...1433..teradvance lak =.=

    sila laa amik xD

    ReplyDelete
  3. @abdul rasyid.....

    maaf zahir batin :)

    selamat ke tempat baruuu~

    ReplyDelete
  4. selamat menyambut maal hijrah~~

    semoga menjadi yang lebih baik~

    ReplyDelete
  5. salam maal hijrah
    moga tahun baru lebih beribu2 kali maknaaaaanya
    hohoho

    ReplyDelete
  6. azam tahun baru aku 100% attendance utk 1 minggu

    ReplyDelete
  7. aku pn byk klas gnti huhu ske weh tp ape kn daye ini lah idup ku pape pn bljr je xya nk mrungut ekk hehe

    ReplyDelete
  8. salam maal hijrah yg ke 1433
    huahua
    kau xsabar ker nk 20 tahun? =.=

    mcm aku igt jer tahun hijrah

    ReplyDelete

thanks =)