Friday, April 1, 2011

application facebook umpama susuk (khurafat)

susuk/ saka / pendamping / sihir / atau
apa-apa yang khurafat dan syirik tu la.
aku pun taktahu sangat term-term tu.
ini semua terpengaruh dengan movie melayu yang menjadi #trend masa kini.errrr ('.')!




susuk kan kalau ada tu tak boleh nak mati tu, kena transfer kat pewaris dulu tu?
atau apa-apa jela yang sejawatan dengannya tu.
begitu jugak dengan application facebook ni.
kalau kita ada jadi developer / the only one admin untuk application tu,
kita tak boleh nak mati (deactivate facebook)

dulu ada SAHABAT ni dah wariskan satu application kat aku sebab dia nak deactivate facebook.
dan dalam masa yang sama, aku pun ada pegang satu application facebook ni.
masa tu aku tak kisah la nak pegang berapa banyak application pun sebab tak pernah terfikir untuk deactivate facebook.
in fact, aku pun dah tak ingat pasal application segala-segala tu =.="


eh, rupanya ada cerita tajuk susuk =="

tapi hidup ini hanya sementara.
masa aku nak deactivatekannya, aku mengalami kesukaran la~
satu aku dah wariskan kepada orang lain, dan satu lagi aku dah delete.
tanpa application, seseorang boleh 'mati' dengan tenang ^_^

peringatan : sekadar ANALOGI 

Related Post



29 comments:

  1. mcm saka lak =.=
    kena wariskan dlu baru boleh mati

    ReplyDelete
  2. saka lahh. susuk tuh nak kasi lawa.
    tapi xpaham la analogi ko ni. :(

    ReplyDelete
  3. @n i k l i s a

    bahasa aku memang selalu terabur =.="
    saka kan kena wariskan/buang kalau nak mati, kalau tak, takleh mati kan...

    application facebook pun kena wariskan/buang kalau nak deactivate facebook.

    camtu la.. ke berbelit lagi ayat ni?huhu

    ReplyDelete
  4. @Nur Areefah

    kena wariskan gak ke?
    lau x ape jadi?

    apps ape weh?

    ReplyDelete
  5. @n i k l i s a

    kena wariskan kalau nak deactivate facebook je.
    kalau tak, tak boleh deactivate facebook lah.

    apa-apa application la. asalkan apps.facebook.com/blabblablablala

    ReplyDelete
  6. erkk.. dah konpius susuk ke saka. rasanya saka la.. ape2 pun, point tu ada. :)

    ReplyDelete
  7. @zulaikha

    sma je kot.. susuk pun kalau tak buang, susah nak mati lah kan~

    ReplyDelete
  8. @ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ

    tthanks yer ^^,
    tolong PULANGKAN #pontianakharumsundalmalam kepada pemiliknya.hehe

    ReplyDelete
  9. @Raji berkata

    on skype sat. jgn jadikannya pekasam =.="

    ReplyDelete
  10. sebenarnya aku tak faham apa fungsi deactivate facebook ni. kalau dah rasa malas nak main fb, just tak payah login la. kalau deactivate pun, kalau ko login dia activate balik kan? kan? kan? kot. hahaha

    ReplyDelete
  11. Haiii..

    Susuk or saka..?

    jangan main-main dengan dua2 benda tu..

    Khurafatt...

    ReplyDelete
  12. sye pernh deactive kan fb..tp x dek pun kne wariskan pe2..blh je deactive...x phm2...huhu

    ReplyDelete
  13. @Sogeking Kun

    tu la pasal. aku pun ta paham..bhahaha

    ReplyDelete
  14. @cik rama-rama

    kalau tak ada pegang2 apa2 application, mmg tak ada masalah utk deactivate fb ^^

    ReplyDelete
  15. @cik rama-rama

    kalau tak ada pegang2 apa2 application, mmg tak ada masalah utk deactivate fb ^^

    ReplyDelete
  16. wah .. gile tragis ... sampai gitu skali ek .. sian2 ..

    ReplyDelete
  17. err agak confius pasal application kat facebook . tapi faham dan tahu pasal susuk segala saka ni . hehee

    ReplyDelete
  18. mcm tu ke?sy suke gak application fb nie...syok kdg2...hee~

    ReplyDelete
  19. @atiey azha

    ce creat satu application then try deactivate fb and u'll understand it ^^

    ReplyDelete
  20. @nairaariaa

    memang best ^_^
    takde masalah nak gunakan.. cuma agak masalah bila kita jadi developer dan nak deactivate fb tu je.. :D

    ReplyDelete
  21. bukan susuk ker???

    tp mcm ada xberapa pahamlah..

    ReplyDelete
  22. hahaha. ade jugak application kat fb main jadi pewaris ye :D

    ReplyDelete

thanks =)