Friday, July 22, 2011

status gol Chelsea vs Malaysia?

tentu ramai menyaksikan perlawanan hangat antara
Chelsea dan Malaysia yang ditayangkan di astro arena 801 atau ramai yang beli tiket untuk tgk live di stadium Bukit Jalil kan? :D
kaki aku ni memang langsung bukan kaki bola,
malah bukan juga kaki bangku atau kaki ayam :D

Chelsea telah berjaya mengalahkan Malaysia dengan score 1-0.
tapi gol tersebut jadi kontrobersi  plak :O
sebab bola mendarat atas line.
ya, tentu ramai nampak jelas dengan ulang tayang pasal tu.

dan kalau rujuk sini, bola yang diatas line walaupun sikit tidak dikira gol.



so, apakah status gol tersebut? single? married? divorce? 
kalau ikut yang aku nampak plak macam ini

aku nampak bola tu dah masuk, tapi sempat ditarik oleh penjaga gol tu.
kira masuk di awangan saje la.

haa... kalau macam ni apa plak statusnya.
aku memang agak jahil bab bola ni,
so memang tak berapa tahu pasal rules segala ~_~
cuma setahu aku, kuasa menentukan keputusan ditangan pengadil 100%
kalau pengadil kata macam tu, macam tu la.
sebab aku pun pernah jadi pengadil, tapi bukan football la kan >.<"

apa pun, tahniah untuk yang menang.
malaysia, cuba lagi dalam worldcup nanti yer xD #verangan


"al aqlu salim fi jismi salim"
^_^

Related Post



20 comments:

  1. haha semangatnya..siap wat kajian lg.. :P


    http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/07/mengharap.html

    ReplyDelete
  2. gilerrrr kagummmmmm..siap ada lakaran trajektori pergerakkan bola..hehehehe.....

    ReplyDelete
  3. @Kumbang Jingga

    hahaa.. nasib baik ada yg paham gambar tu walaupun mcm cakar ayam >.<

    ReplyDelete
  4. sokong..chelsea x gol hehe..[chelsea fan sori ek]...hari sabtu jerit depan tv bila lawan sgpore lak..

    ReplyDelete
  5. bola game tak gentlemen la......kalau dah gol tuh gol jer...play rugby laaa...baru leh decide try ke tak...LOL

    ReplyDelete
  6. @Orange

    takpe, me neutral. sokong mana yang benar.cewah~

    ReplyDelete
  7. gol dik sbb mmg bley nmpk terlepas line sket wpun di awangan & lg sebenonya gol tuh bley dikata gol sendiri sbb sblm bola masuk dah terkena blkg penjaga gol. sekian :D

    ReplyDelete
  8. gol di awangan.. amek la half mark sorg.. abes crite..

    ReplyDelete
  9. xpenting gol ke x..yg pnting ukhwah main bola..jgn main seko..n lg penting,kt team chelsea ade izudiNOVIC main..yeah

    ReplyDelete
  10. @cHiQuE CoMeL

    oh maknanya kalau masuk diawangan pun dikira gol? thnks menjawab. sebab mmg tak tahu pasal rules bola ni :D

    ReplyDelete
  11. @sukma atiqah

    kalau peraturannya di awangan pun dikira gol, maka takleh laa half2. tak adil xD

    ReplyDelete
  12. @Laksamana IJUD

    sebab tu dikatakan kontroversi sebab bukan semua boleh terima kenyataan dan ianya juga boleh dikaitkan dengan ukhwah bila ada yg bergaduh sebab nakkan kebenaran. tapi jika ianya benar, ok la kan ^_^
    btw sapa tu >.<

    ReplyDelete

thanks =)