Wednesday, March 28, 2012

#1 Rombongan perkahwinan Republic of 1991


selamat pengantin baru my
dear daughter =)

LAPORAN ROMBONGAN MAJLIS AKAD NIKAH
CIKGU NAWAL IFFAH SYAKIRAH DAN CIKGU HUZAILI


perjalanan bermula pada jam 10.30 pagi waktu melayu dari Gombak.
kereta myVi hitam dipandu oleh Asyraaf dan memuatkan gadis-gadis sweet Nur Areefah, Sarah Najwa dan Noorkhalida.
destinasi yang dituju adalah alamanda putrajaya untuk unite dengan Adang, Fyda, dan Mirul Hakeem dari Bangi dan Syafeeq from putrajaya.

selepas memilih hadiah untuk pengantin, kami bertolak la ke Banting.
untuk menyeimbangkan kenderaan, kereta 1 dipandu oleh Adang yang membonceng Mirul, Areefah dan Fyda.
manakala kereta kedua pula masih dipandu Asyraaf dan muatannya adalah Syafeeq, Eida, dan Sarah.

setibanya di Banting, kami agak kesesatan mencari rumah yang dituju.
setelah try and error, kami masih tak menemui destinasi tujuan.
jadi, kami ke masjid untuk destinasi Utama kami dulu.
Alhamdulillah, seusai solat, rupanya pasangan pengantin juga berada di masjid sama yang baru je akad nikah dan menjadi suami isteri yang sah.alhamdulillah :)
time tu pasangan memplai sedang posing2 untuk ambil gambar.
tak sangka sesat-sesat tengok-tengok jumpa di masjid XD
so lepas ni kalau pergi mana dan sesat, solat la dulu nanti inshaAllah keluar dari kebuntuan :)

ni lah kali pertama aku jumpa Nawal secara live setelah beberapa tahun hanya kenal di alam maya ^_^'
seronok kemain, tapi dia nya dah bertukar status :D
so, terus ambil gambar bersama dan diajak untuk jamuan di rumah pengantin.






masjid tempat pertemuan antara 10 mata ^_^'



dah tiba di kawasan rumah pengantin perempuan :)



selepas makan, kami pun berposing-posing bersama pengantin.
nak ambil berkat katanya :P
tak lama lagi kami pulak menyusul, inshaAllah..



sedikit kenangan untuk pengantin baru :)

balik tu, singgah putrajaya nak drop syafeeq.
since ada pesta hot air balloon ingat nak singgah nak tengok.
rupanya ramai sungguh makhluk disitu.
dah berapa kali pusing satu putrajaya, dengan sesatnya lagi.
last-last jumpa kat alamanda jugak sebab mudah sikit kot nak cari.
nak singgah solat je pun tapi kemain ramai sangat makhluk,
mungkin dari hot air balloon fiest tu jugak.

sebelum balik tu sempat la kami beli hadiah untuk birthday adang.
ingat nak prank sekali tapi masa mencemburui kami.
happy belated birthday anyway.
so kami pun bertolak pulang.

tahniah untuk pasangan pengantin baru.
sebenarnya ahli kedua yang berkahwin.
yang pertama, harap masih tak terlambat nak wish selamat pengantin baru kepada rafiqah dan suaminya.
maaf tak dapat pergi, satu faktor kekangan masa dan satu lagi sebab agak jauh di kelantan.
tapi lepas ni if ada sesiapa kawen inshaAllah akan bawak satu rombongan jugak :)

photographer credit : Asyraaf
thanks & sorry untuk semua ahli rombongan.
mintak halal kurang lebih :)

Related Post



12 comments:

  1. lepas ni aku pulak..
    jemput dtg sume.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh lupe aq kawen kat oversea.
      spe yg dekat tu dtg la.. >_<

      Delete
    2. sungai petani pun takyah nak over the sea sgt hikhikhik

      Delete
  2. Ekceli aku tak ingat langsung haritu hari Nawal kawin. Aku dah ada dekat Putrajaya kot petang tu layan belon. Errr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa yeke.kalau tak boleh join sekali sebab kereta pun ada kekosongan lagi

      Delete
  3. walawey..
    i know her. but i didn't know bout her big day.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni buat kecil2 majls akad nikah je. kenduri kemudian :D

      Delete
  4. hik3....baru baca (dan baru polow)..terima kasihhhh .doakan lah ade majlis lagi..haha

    ReplyDelete

thanks =)